Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka se pustil do Babiše, ten mu to obratem vrátil

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Podle premiéra Bohuslava Sobotky není Andrej Babiš sociálně citlivý miliardář, ale člověk, který nemá rád demokracii. Šéf hnutí ANO a ministr financí se proti takovým výrokům ohradil. A opět padala ostrá slova.

Babiš chce podle Sobotky získat absolutní a nekontrolovanou moc všemi prostředky. "Nechápu, že se mnou pan premiér tři roky sedí ve vládě, když tohle říká," reagoval předseda ANO.

"Já mám rád demokracii. Ale ne takovou, kde premiéra řídí lobbistická agentura Bison and Rose, vlivný právník (Radek) Pokorný, a on jde na ruku jejich zájmům," napsal Babiš. PR agenturu Bison&Rose spoluvlastní Miloš Růžička, který radí ministru vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD).

Babiš rovněž uvedl, že nechce demokracii, v níž ministr vnitra "zničí jediný policejní útvar, který v naší zemi účinně zasahoval proti korupci". Odkázal tak na spor mezi ANO a ČSSD o reorganizaci policie, při níž se sloučily Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) a Útvar odhalování korupce a finanční kriminality do Národní centrály proti organizovanému zločinu.

"Chci funkční demokracii bez pokrytectví, politikaření a korupce, kterou mají všechny tradiční strany za ty roky u vlády skvěle zmáknutou," uzavřel Babiš.

Témata:  Andrej Babiš Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy