Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemanův známý má problém. U podnikatele zasahuje celní správa

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.rozhlas.cz

Praha - Moravský podnikatel Vladislav Jarošek se opět potýká s problémy. Ve vinařských sklepích spojených právě s bývalým členem SPOZ v posledních dnech zasahuje celní správa. Uvedl to server Lidovky.cz.

V obci Mutěnice už třetí den zasahují pracovníci celní správy. Zajímají se podle serveru o tamního podnikatele Vladislava Jaroška, který už jednou obec kvůli daňovým podvodům nechvalně proslavil.

Známý Miloše Zemana byl v minulosti za černé obchody s lihem odsouzen, trestu se ale zatím vyhnul. Nyní se prý celníci zajímají mimo jiné o Sklepy Jarošek, které dříve vlastnil a kam pozval v květnu roku 2011 svého přítele Miloše Zemana, a to krátce poté, co zde založil buňku Strany práv občanů, dříve Zemanovců.

Celníci podle serveru prostory sklepů uzavřeli a dovnitř nikoho nevpouští. Na jejich dlouhou přítomnost poukázal také starosta Mutěnic Dušan Horák. „Jsou tam už nějaký ten den. Když jsem jel kolem, stála tam auta celní správy i policie," popsal pro server Lidovky.cz.

Jarošek připravil stát podle soudu o sedmdesát milionů korun. Nepřiznal totiž daň za hektolitry lihu. Za to mu byl uložen trest šest let vězení. Nastoupit měl v lednu 2013, ze zdravotních důvodů ale požádal o odklad a soud mu vyhověl. Další nástup měl tak stanovený na srpen téhož roku, ani to ale nesplnil a zmizel. Nakonec byl dopaden na slovensku.

Témata:  Miloš Zeman celníci

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy