Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jste natvrdlej? Já nemám účetnictví, tak nemůžu mít audit, utrhl se Babiš na novináře

Vláda ČR: Andrej Babiš /ANO/
Vláda ČR: Andrej Babiš /ANO/
Foto: Vláda.cz

Praha – Internetem koluje další video Andreje Babiše, které pořídili novináři. Server Aktuálně.cz zveřejnil záběry ministra financí, který se s novináři střetl na chodbě Poslanecké sněmovny. Babiš se pořádně dopálil, když byl dotázán na audit jeho financí.

„Čím víc toho ukazuju, tím víc nevím, co budu ukazovat. Když jsem chodil do školky a kupoval si lízátko?“ spustil svou typickou komolenou češtinou šéf hnutí ANO. Novináři se jej následně otázali, zda by přece nebylo vhodné udělat „pořádný audit“. A to Babiše pořádně dopálilo.

„Audit se nedá. Pane Bartoníček, jste natvrdlej, nebo co? Já nemám účetnictví, tak nemůžu mít audit,“ vysvětloval šéf státní kasy. Novináři mu připomněli, že to byl on, kdo jako první začal mluvit o auditu financí.

„Ano, protože jsem se domníval, že audit je nějaká činnost, ale podle rétoriky těch auditorů nemůžu mít audit,“ vysvětloval Babiš a na důkaz mával novinářům před očima štosem papírů. „Teďka jsem vám to četl. Znova vám to ukážu. Dohodnuté postupy jsou…, no takže já audit nemůžu mít,“ četl ze svých materiálů.

Řeč přišla také na účetní, která podle Babiše udělala chybu v daňovém přiznání. „Prosim vás, chyba účetní je jenom to, že chudinka poprvé to dělala, tak tady napsala ‚po zdanění‘, a to tady nemělo být,“ vysvětloval Babiš a opět ukazoval svoje papíry. „A to dokazuje to přiznání. Takže jen tady se spletla,“ dodal.

Ve chvíli, kdy se jej novináři ptali, zda by nebylo dobré udělat velkou tiskovou konferenci, mu definitivně došla trpělivost. „Udělejte si tiskovku se Sobotkou a s Kalouskem, nechť ukážou jejich příjmy, jo? Nashle,“ dodal a odešel.

Témata:  Andrej Babiš audit

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy