Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečestní novináři, spustil Ovčáček. Češi se dobře baví Zemanovou nehodou

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Olomouc - Prezident Miloš Zeman zahájil dopoledne návštěvu Olomouckého kraje, při vstupu do budovy krajského úřadu na schodech klopýtl, zachytila ho ochranka. Přišel přitom o botu a část úseku absolvoval v ponožce.

Sám Zeman o svém škobrtnutí obratem vtipkoval. „Jste prvním krajem, kde při vchodu do krajského úřadu jsem ztratil botu. Naštěstí se našla, moje žena mi ji nasadila a utáhla,“ uvedl při návštěvě olomouckého kraje prezident.

Zeman klopýtl a ztratil botu. Pohotově naštěstí zasáhli místní policisté a botičku nasadili #neninadblbejhumor pic.twitter.com/RCW0tAom8x

— Daniel Morávek (@DanMoravek) 20. března 2017

Věc samozřejmě okomentoval také Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. „Došlo na prorocká slova pana prezidenta. Kauza ztracená bota vyplnila u nečestných novinářů veškerou plochu,“ zmínil fakt, že o incidentu obratem informovala všechna česá média.

Kromě toho připomněl, že Zeman se svými zdravotními problémy netajil a netají. Některé média kritizoval, že tento fakt ze zprávě o prezidentově karambolu zamlčela. „Pan prezident o svém zdraví hovořil transparentně při veřejném oznámení kandidatury. Povinná četba pro fake news,“ uvedl a přidal odkaz na projev, ve kterém o zdraví prezident mluvil.

Zeman klopýtl. Tak snad klopýtne i v prezidentské kampani, kterou nevede...

— Jiri Chabera (@asipek7) 20. března 2017

Incidentem se také baví lidé na sociálních sítích. „Zeman klopýtl. Tak snad klopýtne i v prezidentské kampani, kterou nevede.." napsal jeden z uživatelů. 

Bosování, chození bez bot, jsem měl za další módní trend alternativních matek.A vida, on s tím na stará kolena začne i konzervativní Zeman.

— Václav Dolejší (@VacDol) 20. března 2017

Tvrdím, že ani voliči Miloše Zemana nechtějí vidět hlavu státu, jak nedokáže vyjít tři schody a pokaždé se modlit, aby zas neklopýtla.

— Václav Dolejší (@VacDol) 20. března 2017

. Takze @prezidentmluvci ted bude jako princ z Popelky jezdit po všech olomouckých putikách a hledat místo, kam mu utekl nebohý prezident?

— Josef Čermák (@Cermjos) 20. března 2017

„Tak zatím se stalo - Babiš kecal ohledně Čapího hnízda, Zeman ztratil botu a Agáta se rozvádí. Ještě nějaká zpráva světového významu?“ povzdechla si uživatelka Dana Lapáčková.

Poučení dne:Každý - i prezident - někdy udělá botu...

— petr fischer (@petrfischer3) 20. března 2017

Tisknu v práci nějaký papíry a poslouchám rádio a na Impulsu vyhlásili soutěžní otázku ve kterém kraji ztratil prezident Zeman botu... Sorry

— Bazilis (@Bazilis) 20. března 2017

„Není takový problém, že prezident ztratil botu, mnohem horší je, že ztratil důstojnost. Už dávno," rýpla si na twitteru také poslankyně TOP 09 Markéta Adamové. 

Témata:  Miloš Zeman Jiří Ovčáček

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy