Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš láká své kritiky na snídani. Kdo přijde, dostane koblihu, selfíčko s Burešem a možná i složku

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš dobře ví, jak důležitý je marketing a komunikace s veřejností. Zřejmě i proto se rozhodl pozvat své hlasité kritiky na snídani. Jak se ale zdá, svým návrhem některé oslovené vůbec neoslovil.

„Komu všemu přišlo pozvání? Kdo přijdete, dostanete koblihu, knížku s podpisem a selfíčko s Burešem na jeho profil.. A když se budete chytře ptát, založí si na vás i složku,“ ironicky okomentoval pozvánku na facebooku marketingový expert, producent, cestovatel a komentátor Jakub Horák, kterého Babiš také pozval.

A co přesně šéf ANO svým kritikům napsal? „Dobrý den pane, četl jsem Vaše příspěvky na Facebooku a rád bych Vás, spolu s dalšími, kteří se zúčastnili různých diskusí na Facebooku, pozval na malou snídani. Můžete se zeptat na cokoliv, na všechno rád odpovím. Vymysleli jsme salonek v Café Louvre, snad bude vyhovovat. Můžu poprosit, uděláte si na mě čas tento pátek 24.3. v 9.30-11.00h? Těším se na Vás. Hezký den. Andrej Babiš,“ cituje Horák šéfa stání kasy. „Nepůjdu ani náhodou,“ uvedl na facebooku Horák..

Pozvánku obdržel také  novinář, režisér a cestovatel Dan Přibáň. Ten se na facebooku svěřil, že o tom dlouho přemýšlel. Nakonec ale dospěl k jasnému rozhodnutí. „Vážený pane Babiši, vážím si Vaší nabídky, ale budu ji muset odmítnout. Stejně, jako jsem nechtěl pomáhat PR pana Klause jr. a vystoupit s ním na jednom pódiu, nechci pomáhat ani Vám. Oceňuji však tento osobní přístup, jakým komunikujete s veřejností, PR děláte dobře, bohužel však nemohu stejně ocenit Vaše minulé a současné konání podnikatele a politika. Pokud bych z vaší strany cítil ochotu věci změnit, stavěl bych se k nabídce jinak, bohužel můj pocit z Vašich návštěv a setkání je takový, že jsou vedeny především za účelem Vaší sebepropagace. A tu nechci podporovat,“ vzkázal mu Přibáň.

Babiš se ale nevzdal, odpověděl obratem a nabídl Přibáňovi soukromou schůzku. Cestovatel sice uznává, že si toho cení, nicméně ji nepovažuje za přínosnou. „Hezký večer přeji a díky za Váš zájem, ale nepovažuji Vás za politika, jenž by mohl hájit mé zájmy, tudíž by naše schůzka, byť soukromá, byla pro oba ztrátou času. Budu však velice rád, pokud mě i mnoho jiných dokážete veřejně přesvědčit, že se ve Vás mýlím. Mé výhrady k Vám jsou stejné, jako výhrady tisíců dalších občanů této země a nemá význam probírat je soukromě,“ napsal mu Přibáň.

Zároveň ale dodal, že se na cestách naučil, že „žádný názor, ať už na člověka, národ či zemi nelze považovat za jediný, stoprocentní a neměnný, že každý člověk může překvapit, že vše je třeba stále přehodnocovat“.

„Snažím pohlížet na věci racionálně a s odstupem. Pokud budu mít z vašeho konání pocit, že jste se stal člověkem, jenž může hájit mé zájmy, rád se s Vámi sejdu. Zatím je to však bezpředmětné. Používal jsem heslo "Bude líp" dlouho před tím, než se stalo Vaším sloganem. Mám z mnoha více či dramatických momentů vyzkoušené, že pokud člověk věří, že bude lépe, skutečně bude. A věřím, že i v této zemi bude lépe, pokud lidé budou věřit sobě a hlavně, pokud budou moci věřit svým zástupcům,“ dodal cestovatel v dopisu, která zveřejnil na sociálních sítích.

Témata:  Andrej Babiš Dan Přibáň

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy