Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čeští politici komentují útok v Londýně. Tohle vzkazuje Sobotka, Zaorálek, Fiala a další

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Na útok v Londýně reagují i čeští politici. Teroristé nás nezastraší, uvedl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na twitteru v reakci na dnešní útok v Londýně. Soustrast vyjádřil i Šéf české diplomacie Lubomír Zaorálek (ČSSD) nebo předseda ODS Petr Fiala.

 Česko podle Sobotky cítí s blízkými obětí a stojí při Británii. Soustrast rodinám obětí teroristického útoku vyjádřil také ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD).

„Smutné výročí útoku na bruselském letišti: dnes byl terčem Londýn. Cítíme s blízkými obětí a stojíme při Británii. Teroristé nás nezastraší," uvedl Sobotka. Stejně jako šéf vlády také Zaorálek na twitteru připomněl, že násilí u britského parlamentu se odehrálo právě rok po teroristických útocích v Bruselu. „V myšlenkách jsem s rodinami obětí. Zraněným přeji brzké uzdravení," napsal ministr zahraničí.

Rozhodně odsuzuji zbabělý útok v Londýně. Vyjadřuji lítost nad oběťmi a soustrast pozůstalým. V boji s terorismem nesmíme polevovat!

— Petr Fiala (@P_Fiala) 22. března 2017

„Rozhodně odsuzuji další zbabělý útok v Londýně. Vyjadřuji lítost nad oběťmi a soustrast pozůstalým. V boji s terorismem nesmíme polevovat. Nemůžeme připustit, abychom žili v permanentním ohrožení!“ uvedl na sociálních sítích Fiala.

Přesně rok od teroristických útoků na bruselské metro dnes bohužel další hrůzný útok na civilisty. Boj proti terorismu nesmí polevit,naopak.

— Jiří Pospíšil (@Pospisil_Jiri) 22. března 2017

Útočník v Londýně podle dosavadních informací nejprve najel vozem do lidí na chodníku na mostě přes Temži a pak pobodal u budovy parlamentu policistu. Zabil tři lidi, dalších 20 utrpělo zranění. Policie muže zastřelila, domnívá se, že útočil sám. České ministerstvo zahraničí zatím nemá informace, že by mezi zraněnými byli Češi.

Témata:  Bohuslav Sobotka Petr Fiala Lubomír Zaorálek

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy