Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze protestovaly desítky lidí proti Sobotkově vládě

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Zhruba sto lidí dnes v centru Prahy protestovalo proti vládě, islamizaci a imigraci. Demonstraci pořádala Národní demokracie.

Demonstranti po projevech na Václavském náměstí prošli kolem sídla ČSSD až k budově ministerstva vnitra.

Demonstraci zahájil předseda Národní demokracie Adam B. Bartoš v horní části Václavského náměstí. Ve svém projevu kritizoval premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) i celou vládu, která podle něj "zradila svou vlast". Přihlížející, kteří měli v rukou české vlajky a vlajky Národní demokracie, jeho projev odměnili potleskem a voláním "hanba".

Po dalších projevech vyrazilo asi 70 lidí do Hybernské ulice k Lidovému domu, sídlu ČSSD. Po cestě volali hesla "Nic než národ", "Čechy Čechům" nebo "Multikulti nechceme".

U sídla ČSSD protestující křičeli "zloději" a "zabili jste Altnera". Právník Zdeněk Altner se s ČSSD soudil kvůli odměně za právní zastupování právě kvůli Lidovému domu. Altnerovi přiznal soud téměř 338 milionů korun, loni v listopadu zemřel.

Z oken Lidového domu vyvěsili sociální demokraté vlajky ČR, Evropské unie a ČSSD, demonstrujícím mávali a fotili si je. Bartoš pak na sídlo vylepil plakát s textem "Sobotko, přebírám si tvé voliče, Národní demokracie bude jejich zájmy hájit lépe".

Témata:  demonstrace Praha Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy