Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islám tady nechceme! 400 lidí demonstrovalo proti migraci

Prvomájová demonstrace Bloku proti islámu na Letné (1. května 2016)
Prvomájová demonstrace Bloku proti islámu na Letné (1. května 2016)
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Čtyři stovky lidí se podle policie sešly na Letné k protestnímu pochodu proti nelegální imigraci a proti islamizaci Evropy.

Účastníci v poklidu došli na Klárov, kde akci ukončili. K nedalekému sídlu vlády nezamířili, kabinetu pouze adresovali výzvy mimo jiné ke zpřísnění imigračních zákonů. Napsali je i na krabice od mléka, které na Klárově položili na zem před pomník československým letcům a které podle nich mají symbolizovat Pevnost Evropa.

Pochod uspořádal Blok proti islámu Praha v čele s Martinem Konvičkou, který je kvůli svým výrokům obviněn z podněcování k nenávisti vůči islámskému náboženství

Průvod odpůrců imigrantů z islámských zemí došel za doprovodu policie na Klárov za skandování hesel "Islám tady nechceme", "Bohuše do koše" nebo "Chceme ochranu hranic", k čemuž vyzývaly i nápisy na transparentech. Mnozí z účastníků v rukou také drželi české vlajky, mezi nimiž se vyjímala i jedna slovenská.

Témata:  demonstrace demonstrace proti islámu

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy