Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČT bude mít nového generálního ředitele, sběr přihlášek skončil dnes

Česká televize
Česká televize
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha – Vysokoškolské vzdělání, manažerské předpoklady k řízení veřejnoprávní institucí, předchozí praxe v médiích výhodou. Právě tak by se daly shrnout požadavky kladené na budoucího generálního ředitele České televize. Uzávěrka pro podávání přihlášek byla dnes v 16:00.

Televize dnes obdržela přihlášky zájemců do výběrového řízení na funkci generálního ředitele, počet uchazečů a jejich jména oznámí ve středu 29. března odpoledne. Informovala o tom mluvčí televize Alžběta Plívová. První kolo volby, které zúží počet kandidátů, se uskuteční 12. dubna.

Českou televizi vede od podzimu 2011 Petr Dvořák, mandát mu vyprší letos 30. září, kdy bude v zemi vrcholit kampaň před volbami do Sněmovny. Vítěz výběrového řízení tak bude mít dostatek času na přípravu před nástupem do své funkce.

Jedním z uchazečů o místo je bývalý šéfredaktor zpravodajství ČT Karel Novák, který svou kandidaturu oznámil prostřednictvím sociální sítě Facebook. Naopak současný ředitel televize Dvořák se doposud k účasti na novém řízení nevyjádřil.

V přihlášce musí kandidát předložit vlastní koncepci dalšího rozvoje a fungování ČT jako televize veřejné služby v rozsahu přibližně pěti až deseti normostran A4.

Na začátku července také končí mandáty třem z 15 radních. Nebylo by jisté, zda se Sněmovně podaří včas zvolit všechny tři nové členy rady. Ke zvolení ředitele ČT je potřeba minimálně deseti hlasů.

Témata:  Česká televize Petr Dvořák

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy