Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dvojice policistů, která zasahovala v kavárně proti Sudků, pochybila

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Dva policisté, kteří zasahovali proti Michelle Sudků poté, co chtěla zabíjet v kavárně na pražském Újezdě, jsou vinni. Konkrétní druh ani výši trestu Obvodní soud pro Prahu 1 nezveřejní, dokud nebude výsledek sdělen účastníkům řízení.

Policisté čelí obžalobě kvůli incidentu, který se odehrál loni 5. července v kavárně na Újezdě. Sudků se tam pokusila uškrtit zákaznici. Útočnice byla převezena do psychiatrické nemocnice v Bohnicích, lékaři ale informace o útoku od policistů nedostali. Pacientku zanedlouho propustili a ta ve stejný den ubodala ženu v obchodním centru na pražském Smíchově.

Oba policisté mohou proti trestnímu příkazu podat odpor, v tom případě by soudkyně musela nařídit hlavní líčení.

Státní zástupci obžalovali policisty z místního oddělení na Malé Straně na začátku března. Za zneužití pravomoci pro ně navrhli zákaz činnosti. Podle zákona je možné trestním příkazem uložit zákaz činnosti až na pět let, maximálně roční podmínku, domácí vězení, obecně prospěšné práce nebo peněžitý trest.

Témata:  Policie ČR Praha

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy