Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sedmnáctiletá dívka přepadla na Benešovsku dvě ženy, odsedět si může až pět let

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Benešov - Dívka (17) dle policie přepadla na Benešovsku dvě ženy a pokusila se je okrást. Pomáhal jí muž (20), který ji vozil autem a půjčil jí plynovou pistoli. Oběma hrozí několik let za mřížemi.

Oba případy se staly 13. března a obešly se bez zranění. Dívka si tvář maskovala šátkem a kriminalisté se podle popisu domnívali, že pátrají po mladém muži. První oběť zastihla pachatelka v podvečer na silnici číslo 105 při cestě z Netvořic do Tuchyně. Ženu (53) ohrožovalka zbraní a požadovala peníze. Přepadená ale zastavila projíždějící auto, které ji naložilo a odvezlo domů.

O několik hodin později se stal podobný případ v Benešově. Na křižovatce Purkyňovy a Sukovy ulice dívka namířila zbraň na ženu (60) a stejně jako v prvním případě po ní chtěla peníze. Ani tentokrát ale nebyla úspěšná.

Policisté podezřelou vypátrali po dvou týdnech, k oběma činům se podle mluvčí doznala. Mladík jí pomáhal i tím, že ji vozil autem. Jako oběti si vybírali osamělé ženy. Mladík vždy zastavil v jejich blízkosti, dívka k nim pak přistoupila a pokusila se je okrást.

Dívce hrozí jako mladistvé za loupež poloviční sazba, tedy pět let. Mladík může za napomáhání k trestnému činu ve vězení strávit až deset let.

Témata:  krimi přepadení

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy