Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vnitro chce chránit tzv. měkké cíle, dokončuje potřebnou koncepci

Ministerstvo vnitra
Ministerstvo vnitra
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Rezort obrany připravuje koncepci obrany tzv. měkkých cílů. Už loni vláda schválila také protiteroristický balíček obsahující opatření Cílem všech materiálů je snížit riziko teroristického útoku v Česku. Vznikly jako reakce na loňské ataky teroristů v Evropě.

Materiál zabývající se měkkými cíli, který vzniká jako reakce na teroristické útoky v Evropě, by měl jít brzy do vlády, uvedli zástupci vnitra na semináři k prevenci kriminality. Materiál by podle nich měl být veřejný, obsahovat bude systém opatření, jak bránit místa s vysokou koncentrací lidí.

Ministerstvo vnitra jako měkké cíle označuje místa s vysokou koncentrací lidí, která nejsou trvale chráněna a jsou snadno dostupná – například obchodní centra, kulturní či sportovní centra nebo kostely.

Od loňského roku v této souvislosti v Česku funguje nepřetržitá policejní linka, na které operátoři radí majitelům a provozovatelům veřejně přístupných objektů a pořadatelům sportovních, kulturních a jiných společenských akcí v otázkách zajištění bezpečnosti.

Témata:  Ministerstvo vnitra České republiky terorismus EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy