reklama

Podle soudu muž svého otce usmrtil kolem 10. května dvěma silnými ranami železnou trubkou do hlavy. "S otcem několik měsíců žil v jeho domě, nikde nepracoval, otec ho živil a často mu vyčítal jeho parazitní život," připomněla předsedkyně senátu.

Muž u soudu tvrdil, že se naučil otci neodporovat a nehádat se s ním. V danou chvíli se ale prý v něm probudily nashromážděné vzpomínky z dětství, kdy otec stále křičel i bil matku. Sám ale prý netuší, proč se uchýlil k násilí. Nejdřív do staršího muže strčil - už to ho prý vylekalo, protože nic podobného by si nikdy k rodiči nedovolil. Pak vzal trubku a udeřil jej do hlavy. Vyběhl ven, vykouřil cigaretu a vzápětí se vrátil a zkrvaveného otce sedícího na zemi udeřil trubkou znovu a odešel.

Koupelně se po zbytek dne vyhýbal a odvážil se do ní vstoupit až večer - to už byl jeho otec mrtvý. Obličej mu přikryl igelitovými sáčky, protože všude bylo plno krve, vypověděl u soudu.

Tělo později odtáhl do komory. S tělem v domě pak žil až do 20. září, kdy mrtvolu našla policie. Zavolala ji seniorova dcera. Kontaktovala ji totiž sousedka, které bylo divné, že souseda dlouho neviděla.

Trest soud vyměřil i za to, že po otcově smrti muž vybíral z jeho účtu penzi, která mu tam chodila. Celkem to bylo přes 51.000 korun.