Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jan Kraus obvinil vládu z šílené neschopnosti. Pracujte pořádně, nebo vám nezaplatím, vzkazuje

Jan Kraus
Jan Kraus
Foto: Korzo

Praha – Moderátor a bavič Jan Kraus se znovu pěkně vytočil. Připomněl, že uplynul termín po podání daňového přiznání. Nelíbí se mu ale to, že vláda a stát v některých věcech jednají velmi pomalu a že jim protékají peníze mezi prsty, zatímco občané musí vždy všechno platit včas. Podle něj jde doslova o šílenou neschopnost.

Kraus na začátek připomněl, že uplynul termín pro podání daňového přiznání a že poslední den se o tom v jednom kuse mluvilo v rádiích. „Pořád hlásili, že je poslední den na jeho odevzdání – jinými slovy, odevzdejte přiznání a pak i všechny prachy, které máte. Přijde mi hnusné, že to stále připomínají, připomíná mi to i poradkyně. Je pravda, že pokud máte poradkyni, můžete platit až na konci června,“ připomněl lidem.

Současně s tím se ale prý znovu mluví o internetu pro venkov. „Máme slíbeno, že bychom mohli dostat 14 miliard od Evropské unie. A už je to dva roky, nebo tři, nebo pět – nevím jak dlouho, mám pocit, že o o tom čtu každou chvíli a horně dlouho. Jediné, co píší, je, že je to v ohrožení,“ stěžuje si. „Je to brzo, má to být za tři roky. Pak to má být za rok, teď dokonce za měsíc. Máme na to nového ministra, věnoval se tomu premiér, vyměnili ministra. A končí to tím, že je to v ohrožení, možná se to nestihne, takže ty peníze nedostaneme. A když to zrealizujeme, tak to budeme muset zaplatit ze svého,“ zlobí se kvůli internetu Kraus, který toto téma zmiňoval už i v minulosti.

„Já jsem si říkal, jak organizují ten čas? Jak to dělají?A k tomu přišla druhá zpráva, ta mi to trošku vysvětlila. My tady v Praze máme slavnou Blanku, ten tunel, který prý vše urychlí. Takže jsme postavili Blanku, kde jsou dvě parkoviště a ani jedno není v provozu - rok a půl. Je v ohrožení, jestli to parkoviště bude fungovat, protože hledají správce. No, co potřebujete k parkovišti. To je plac, kde je nějaká vzduchotechnika a správce, nic jiného už tam snad není. A oni toho správce nemají a že se uvidí, kdy bude. Buď to bude za půl roku nebo za rok. Tam je tisíc míst, tady pět set, tunel jezdí, ale parking nefunguje,“ nechápal moderátor.

„A já si říkám - co kdyby byl nějaký konflikt? My řekneme: my se ho zúčastníme někdy, počkejte tam na nás, my taky přiletíme a zaútočíme. Ale letos ne, protože je to v ohrožení. Příští rok taky ne, jde to na vládu. Ono to vyjadřuje něco hluboce podstatného, je to výraz šílené neschopnosti. O to drzejší mi přijde, že my máme platit daně včas. My tady nežijeme, jako že nás stát řídí, stát je něco, co společně vytváříme. Tak ti, co mají na starosti vytvářet tyto státní úkoly, ať je vytvářejí včas – nebo daně zaplatím až za rok,“ dodal Kraus.

Témata:  Jan Kraus daně vláda

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy