Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sousedské spory vyústily ve střelbu, dva zranění

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Petřvald (Karvinsko) - Sousedské spory vyvrcholily v sobotu odpoledne v Petřvaldu na Karvinsku střelbou. Informovala o tom mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Čtyřiačtyřicetiletý podnikatel postřelil nelegálně drženou zbraní o devět let staršího souseda, pak se pokusil sám zabít. Oba jsou těžce zranění a v péči lékařů ostravské fakultní nemocnice. Policie případ vyšetřuje jako pokus o vraždu a nedovolené ozbrojování.

Podle policie podnikatel několikrát vystřelil na auto, ve kterém od svého domu odjížděl soused s manželkou. "Následně ještě polil prostor u domu poškozených hořlavinou a látku zapálil. Pak podezřelý obrátil zbraň proti sobě a vystřelil," popsala mluvčí incident.

Oba muži utrpěli těžká poranění a byli v ohrožení života. Nyní jsou v ostravské fakultní nemocnici. "Jejich stav je vážný," řekl ČTK mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

Podnikatel, který střílel, utrpěl poranění hlavy. Při příjezdu záchranářů byl sice při vědomí, ale v ohrožení života. Jeho starší soused utrpěl poranění hrudníku a pánve.

Témata:  krimi střelba

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy