Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hnutí ANO vrátí dar majiteli firmy, která vyhrála tendr na dodávku neprůstřelných vest

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Hnutí ANO vrátí finanční dar majiteli firmy, která zvítězila ve výběrovém řízení ministerstva obrany na dodávku neprůstřelných vest.

Balistické vesty od české firmy Argun stály 255 milionů korun. Sobotní deník Právo uvedl, že začátkem loňského října, v době, kdy ministerstvo vybíralo ze čtyř nabídek, poslal majitel firmy Argun Petr peníze na účet hnutí. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) jakoukoli souvislost popřel.

Společnost Argun dodá armádě 5500 neprůstřelných vest, smlouva byla podepsána začátkem března. Dodávky se uskuteční do roku 2020, první ještě letos.

"Nařídil jsem, aby hnutí okamžitě vrátilo dar panu Stanislavu Petrovi. A požádal jsem kolegy, aby příště lépe prověřovali naše dárce," napsal dnes šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš na twitteru.

Místopředseda ČSSD Jan Hamáček po zveřejnění informací o daru 200.000 korun uvedl, že Stropnický musí vyvrátit veškerá podezření. Kalousek napsal, že věc vypadá velmi vážně.

Témata:  Hnutí ANO Andrej Babiš Martin Stropnický

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy