Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hlipý vtip málem dopadl katastrofou: Muž v baru málem zabil známého, hrozí mu 18 let

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Liberec - Krajský soud v Liberci se dnes začal zabývat případem Zdeňka Nusbaumera (41), který svého známého v opilosti málem zabil nožem kvůli hloupému vtipu.

Nusbaumer, kterému hrozí až 18 let vězení, loni 6. července před půlnocí bodl do krku svého známého. "Omlouvám se mu za to. Pro mě je to černá můra. Nevím, jak se to mohlo stát," uvedl dnes u soudu.

Motivem k jeho činu byla událost, která se stala večer před napadením. Nusbaumer v opilosti usnul v baru na židli s hlavou zakloněnou dozadu a při tom měl otevřenou pusu. Jeho známého to inspirovalo k hloupému žertu - vytáhl z kraťasů svůj pohlavní úd a několik vteřin s ním mával nad obličejem obžalovaného. Dnes známý svého činu litoval. "On udělal chybu, ale já také," uvedl třiatřicetiletý muž.

Další večer se Nusbaumerovi kvůli tomu v baru smáli. Někteří mu dokonce říkali, že známý mu úd strčil do úst, i když to nebyla pravda.

Napadený muž i svědci uvedli, že Nusbaumer z ničeho nic vstal a s nadávkou na rozloučenou bodl nečekaně svého známého do krku kapesním nožem švýcarského typu. Nůž zůstal vězet v ráně a po vytažení napadený muž upadl do bezvědomí.

Témata:  napadení Liberec soudy

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy