Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velikonoce na silnicích: Několik lidí bylo vážně zraněno, auto na Lounsku zabilo chodce

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Benešov/Louny/Český Krumlov - Dvě vážné nehody na Benešovsku si dnes vyžádaly několik zraněných. Tři lidé utrpěli zranění po čelní srážce dvou osobních aut na Českokrumlovsku. Na Louncu srazil vůz chodce.

První nehoda na Benešovskku se stala u obce Mezno. "Ošetřili jsme dvě ženy, obě dvě byly při vědomí. Jedna z nich utrpěla středně těžká poranění a byla letecky transportována do střešovické nemocnice. Druhá žena cestovala s miminkem, byla převezena do Tábora s lehkými zraněními," řekla ČTK mluvčí středočeských záchranářu Petra Effenbergerová.

Malé dítě podle ní zranění neutrpělo, i tak bylo s matkou transportováno do nemocnice na další vyšetření.

Před pátou se pak u Bystřice srazilo osobní auto s motorkou. "Řidička nedala pravděpodobně přednost motorkáři. Zkouška na alkohol byla u řidičky negativní," řekla policejní mluvčí Michaela Richterová. Motorkář podle ní utrpěl velmi vážné zranění a je v přímém ohrožení života.

Tři lidé dnes krátce před 13:00 utrpěli zranění po čelní srážce dvou osobních aut u obce Rybník na Českokrumlovsku, z toho oba řidiči byli zraněni těžce. Škoda přesáhla 200.000 korun. Dechová zkouška u jednoho z řidičů byla negativní, u druhého se čeká na výsledky krevních testů.

Oba řidiči byli transportováni na traumacentrum českobudějovické nemocnice, těžce zraněný řidič škodovky vrtulníkem letecké záchranné služby, středně těžce zraněný řidič jeepu sanitním vozem. Lehce zraněnou spolujezdkyni ze Škody Octavia pak zdravotníci převezli do českokrumlovské nemocnice.

Při dopravní nehodě na Lounsku zemřel v sobotu v noci chodec (52). Srazilo ho osobní auto, na místě svým zraněním podlehl. "Nehoda se stala před 22:00 u obce Lipno - Drahomyšl. Řidič osobního vozu Hyundai před obcí Drahomyšl zachytil levou přední stranou vozu chodce. Muž utrpěl mnohačetná poranění, kterým na místě podlehl," popsala havárii policejní mluvčí Jana Slámová. Za velikonoční víkend je to v Ústeckém kraji už druhý mrtvý, v pátek večer zahynul na Chomutovsku stejně starý motocyklista.

Témata:  dopravní nehody nehody motorkářů EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy