Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejvyšší soud rozhodl o dovolání Ševcova, výsledek ale zatím neoznámí

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Brno - Nejvyšší soud rozhodl o dovolání ruského studenta Igora Ševcova. Justice mu na tři roky zakázala účast na anarchistických demonstracích.

ČTK to zjistila z justiční databáze. Výsledek sledované kauzy ale soud zatím neoznámí.

V tuto chvíli se pořád pracuje na odůvodnění, sdělil dnes ČTK mluvčí soudu Petr Tomíček. Až Nejvyšší soud odůvodnění dokončí, předá rozhodnutí spolu se spisem Městskému soudu v Praze, který bude doručovat účastníkům řízení.

Student podle obžaloby držel hlídku při sprejování hesel na zeď ruzyňské věznice. Vinu popřel, akci prý jen natáčel. Původně byl obžalovaný i z házení zápalných lahví na dům ministra obrany Martina Stropnického (ANO), což se neprokázalo.

Městský soud Ševcova za podíl na sprejování potrestal vyhoštěním. Vrchní soud v Praze verdikt změnil na zákaz účasti na demonstracích.

Odvolací senát se ztotožnil s názorem pražského městského soudu, že se Ševcov dopustil pomoci k poškození cizí věci. Dvouletý trest vyhoštění ale soudci označili za příliš přísný. Ševcov v Česku dlouhodobě pobývá, studuje vysokou školu.

Témata:  soudy

Aktuálně se děje

8. května 2024 20:32

Putinův mluvčí nechce přiznat, že za pokusem o vraždu Zelenského stojí FSB

Kreml uvedl, že nemá žádné prohlášení k ukrajinským tvrzením, že Kyjev překazil plán ruské Federální bezpečnostní služby (FSB) provést atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy