Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pojišťovna VZP požádala ČNB o licenci na povinné ručení, poskytovat ho chce ještě letos

Všeobecná zdravotní pojišťovna
Všeobecná zdravotní pojišťovna
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Pojišťovna VZP požádala Českou národní banku o licenci na poskytování pojištění odpovědnosti za provoz vozidla, takzvaného povinného ručení.

Informaci Hospodářských novin dnes ČTK potvrdila Halina Trsková z tiskového oddělení pojišťovny. Zahájení prodeje povinného ručení i havarijního pojištění plánuje ještě letos.

"Naší ambicí je v horizontu několika let získat podíl na trhu pojištění vozidel v řádu jednotek procent," uvedla pojišťovna. Vzhledem ke konkurenčnímu prostředí na pojistném trhu nechce prozrazovat předem informace o rozsahu produktů, ceně či zaměření na klienty.

Povinné ručení, které nyní poskytuje 13 pojišťoven, je podle České kanceláře pojistitelů pro pojišťovny ztrátové. Náklady na ně v roce 2015 o dvě miliardy Kč převyšovaly vybrané pojistné, což značilo ztrátu produktu deset procent. Za nepříznivou bilancí je pokračující růst škod na zdraví a neodpovídající cenový nárůst.

Témata:  VZP ČNB povinné ručení

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy