Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stížnost na vazbu údajného vraha z Polanky projedná Krajský soud v Ostravě

Krajský soud v Ostravě
Krajský soud v Ostravě
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Ostrava – Ostravský krajský se zabývá stížností na vazbu, kterou podal jednadvacetiletý mladík obviněný z vraždy mladé ženy v Ostravě-Polance. Rozhodnutí by mělo padnout v nejbližší době.

ČTK to řekla mluvčí soudu Lucie Olšarová. „Stížnost, kterou obviněný proti usnesení o vzetí do vazby podal, jsme už obdrželi. Rozhodneme o ní v nejkratší možné době," uvedla Olšarová.

Dodala, že na rozhodnutí soud nemá žádnou konkrétní lhůtu. Postupovat ale musí bez zbytečných odkladů.

Mimořádně brutální vražda se odehrála 29. dubna v domě v ostravské části Polanka. Mladíka podle policie do domu pustila pravděpodobně sama pětadvacetiletá oběť. Podle informací ČTK se znali od dětství. Policisté uvedli, že obviněný pak ženě způsobil několika předměty smrtelná zranění, kterým na místě podlehla. Právě i kvůli neobvyklé brutalitě činu hrozí pachateli až výjimečný trest.

Podle policie byla motivem činu loupež. Z domu se ztratily peníze a věci v hodnotě několika desítek tisíc korun. Obviněného policisté znají, na svědomí má podle kriminalistů už několik zločinů, a to i v zahraničí.

Témata:  soudy vražda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy