Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Janoušek nechce za mříže, žádá o prodloužení propustky

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: FTV Prima

Brno - Podnikatel Roman Janoušek chce, aby mu Krajský soud v Brně prodloužil přerušení trestu. Důvodem je Janouškův zdravotní stav. Současná dvouměsíční propustka končí 9. května. Krajský soud před novým rozhodnutím počká na vyjádření vězeňské nemocnice, řekla dnes ČTK mluvčí soudu Simona Tesařová.

Na očekávanou Janouškovu žádost o prodloužení propustky dnes upozornil server Lidovky.cz. Podnikatel dostal trest 4,5 roku vězení za to, že opilý srazil autem ženu a vážně ji při tom zranil. Letos v únoru se podle informací z médií podrobil operaci hlavy.

Trest mu nejprve přerušil ředitel věznice, poté krajský soud. Spolu se žádostí o další prodloužení Janoušek dodal aktuální lékařské zprávy. Komise vězeňské nemocnice by měla na základě zdravotnické dokumentace sdělit soudu, zda je schopná poskytovat adekvátní péči. Teprve poté krajský soud znovu rozhodne.

Janoušek srazil v roce 2012 v Praze řidičku, která s ním chtěla řešit předchozí kolizi, a z místa ujel. Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest zpřísnil na 4,5 roku.

Verdikt loni potvrdil Nejvyšší soud. Janoušek podal ústavní stížnost, o které zatím není rozhodnuto.

Témata:  Roman Janoušek

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:38

Meningokok připravil o život ročního chlapce. Nebyl očkovaný

V Praze na konci března podlehl roční chlapeček nebezpečné meningokokové infekci, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v úterý. Dítě nebylo očkované. Odborníci nyní apelují na lidi, aby zvážili podstoupení očkování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy