Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nechtěla jsem nikomu ublížit, tvrdí HIV pozitivní prostitutka. Podle obžaloby spala s desítkami mužů

Prostituce
Prostituce
Foto: Pixabay

Hradec Králové - Před Krajským soudem v Hradci Králové dnes stanula HIV pozitivní prostitutka Sabina Kapurová (27), která měla sexuální styk s téměř čtyřmi desítkami mužů. O své nemoci je neinformovala, hrozí jí až 12 let za mřížemi.

Podle obžaloby měla sexuální styk s muži v letech 2012 až 2016 v Hradci Králové. O svém onemocnění klienty a partnery prý neinformovala, navíc s nimi měla kromě chráněných sexuálních styků také nechráněné.

Podle obžaloby měla Kapurová styk s celkem 37 partnery či klienty, u žádného z nich nebylo onemocnění HIV zjištěno.

"Já jsem nejednala takhle lehkomyslně, dočetla jsem se, že riziko přenosu viru HIV při orálním sexu není vysoké. Ochranu jsem se svými klienty měla," řekla Kapurová. Uvedla, že se nakazila při aplikaci drog. Před soudem vypověděla, že užívala pervitin. Pro provozování prostituce se rozhodla, když byl její přítel ve vězení. "Těm klientům, které jsem dlouhodobě znala, jsem říkala, že jsem HIV pozitivní, ostatním jsem to neříkala, protože jsem měla ochranu," řekla Kapurová.

"Z hlediska obhajoby je pro nás důležité, že bylo prokázáno, že těch kopií viru neměla až tolik a ta pravděpodobnost toho přenosu tady je opravdu minimální," řekl Aleš Gracík.

Hlavní líčení bude pokračovat výslechy svědků také ve středu, další jednání v této věci se uskuteční 29. a 30. května.

Témata:  HIV (RNA virus z rodu lentivirus) prostituce soudy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy