Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z kamionu u Mohelnice odlétly velké úlomky, zranily řidičku. Policie pátrá po řidiči a svědcích

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Šumperk - Policie pátrá po kamionu, z kterého odlétávaly úlomky brzdového bubnu. Zranily řidičku osobního auta, jehož čelní sklo zasáhly. Za nehodou podle policie zřejmě stojí špatný technický stav nákladního vozu.

Netypická nehoda se stala v úterý po 15:00 na kopci mezi Mohelnicí a Studenou Loučkou, kudy projížděla řidička (19) osobního auta Opel Vectra. "Nákladnímu vozidlu, které jelo v opačném směru, pravděpodobně kvůli špatnému technickému stavu odlétly úlomky z brzdového bubnu," uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Když se jí rozbilo čelní sklo, ztratila žena kontrolu nad vozidlem, přejela do protisměru a narazila do svodidla. "Pravděpodobně v šoku držela plynový pedál, čímž vozidlo po svodidlech ujelo dalších zhruba 80 metrů. Vůz zastavil až na konci svodidel v příkopu," doplnila mluvčí.

Zraněná žena byla převezena do nemocnice, škodu na vozidle policisté odhadli na 80.000 korun a na svodidlech dalších 20.000 korun.

Nákladní auto po havárii nezastavilo a pokračovalo směrem na Mohelnici. Policisté v souvislosti s nehodou žádají o pomoc při pátrání po jeho řidiči. Jak případní svědci, tak samotný řidič se mohou přihlásit šumperským dopravním policistům na čísle 735 788 600, dodala mluvčí.

Témata:  dopravní nehody nehody kamiónů silnice

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy