Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nová opatření proti migrantům. Cizinecká policie bude mít speciální jednotku

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Při Cizinecké policii vznikne nová zvláštní jednotka, která bude připravena zasahovat v případné migrační vlně. Plánuje to ministerstvo vnitra. Připravena má být také k okamžitému vyslání do zahraničí, a to při ochraně vnější schengenské hranice.

Informaci přinesl deník Právo, který píše, že by jednotka měla mít 181 členů umístěných v Praze. Brně a Ostravě. „Podle vnitra by jednotka v případě potřeby měla okamžitě reagovat na nové situace v migraci, zajišťovat bezpečnost, veřejný pořádek a ochranu hranic Česka," píše list.

Její členové by mohli být také vyslání na pomoc do zahraničí nebo by měli asistovat v nových zařízeních určených k zajištění cizinců. Zapojit by se měli o do odhalování organizovaného zločinu a terorismu.

Podle Práva má nápad příznivce nejen v koaličních stranách, ale také u části opozice. „Nasazení takové jednotky a její dislokaci po republice v případě cesty uprchlíků přes naše území, což se může stát, lze jedině přivítat," uvedl pro deník místopředseda klubu ANO a bývalý policista Bronislav Schwarz, který je s návrhem obeznámen. Podobně to vidí také  šéf poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik. Ne zřejmě neřekne ani ODS, podle Úsvitu je to řečení nedostatečné.

Témata:  Policie ČR Ministerstvo vnitra České republiky uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy