Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie řeší korunové dluhopisy Agrofertu

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - O nákup korunových dluhopisů společnosti Agrofert, kvůli nimž čelí kritice vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO), se zajímá policie. Uvedl to týdeník Respekt.

Babiš akci policie přičítá ministru vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD). "Mě vyšetřuje Chovancova policie všude," sdělil Respektu Babiš. "Říkal jsem Chovancovi na vládě, nechť si otevře speciální oddělení na stíhání Andreje Babiše a jeho Generální inspekce bezpečnostních sborů to bude vděčně dozorovat."

Policie případ nechtěla komentovat. "Náš útvar nebude k vašemu dotazu poskytovat žádné informace," řekl týdeníku mluvčí Národní centrály pro boj s organizovaným zločinem Jaroslav Ibehej.

Chovanec se proti Babišovu obvinění z toho, že ovlivňuje policejní vyšetřování, ohradil. "Pokud pan Babiš vidí za kroky nezávislé policie politickou objednávku, pak to jen ilustruje, jakým způsobem uvažuje a řídí ministerstvo financí a Finanční správu," napsal ministr vnitra na twitteru.

Specializovaný finanční úřad si vyžádal od společnosti Agrofert podklady k veškerým dluhopisům, které firma vydala, řekl v neděli ČTK mluvčí podniku Karel Hanzelka. Prověřuje tak i jednokorunové dluhopisy nepodléhající zdanění, které od firmy za 1,5 miliardy korun koupil Babiš, který byl do letošního února vlastníkem Agrofertu.

Témata:  Andrej Babiš dluhopisy Policie ČR Agrofert

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy