Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Studentský Majáles přilákal i dnes do Prahy desítky studentů

Vysokoškolští studenti
Vysokoškolští studenti
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Pražský Studentský Majáles dnes navštívily desítky studentů. Průvodem v maskách došli z Kampy do areálu Karolina a na Ovocný trh, kde majáles oficiálně zahájil rektor Univerzity Karlovy (UK) Tomáš Zima.

O nynějším prodlouženém víkendu se v Praze už v sobotu uskutečnil Pražský majáles se studentským průvodem a hudebním festivalem v Letňanech.

Hlavní část oslav v areálu Karolina a na Ovocném trhu má na programu hudební a divadelní představení na pódiu za Stavovským divadlem, čtení poezie nebo ohňovou show. "Tady mě zaujal plakát objímejte se, nebude vám zima. Takže, ať žije náš studentský majáles," řekl při zahájení Zima. K sezení bylo po náměstí rozmístěno množství dřevěných palet.

V dopoledním průvodu byly k vidění například historické kostýmy z doby Rudolfa II. včetně kata s láhví hruškovice v ruce. Jela v něm i replika automobilu studentů z Fakulty sociálních věd UK nebo žlutá ponorka podobná té od skupiny Beatles. Někteří studenti nesli transparenty s hesly jako Vešel jsem na peďák a je ze mne žebrák či Stop xenofobii, rasismu a strachu.

Témata:  Praha studenti Majáles

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 14:39

V Česku se potvrdily stovky nových případů černého kašle

V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v pondělí. Celkem se od začátku letošního roku potvrdilo téměř 7900 případů onemocnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy