Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauzu právníka potrestaného za znásilnění přezkoumá Nejvyšší soud, Zeman podal dovolání

Nejvyšší soud České republiky
Nejvyšší soud České republiky
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Kauza právníka, který byl za sexuální útok na pracovnici realitní kanceláře v Hradci Králové potrestán podmínkou, míří k Nejvyššímu soudu (NS). Dovolání v neprospěch muže podal nejvyšší státní žálobce Pavel Zeman.

Muž podle verdiktu nechtěl mladší ženě způsobit škodu na zdraví, prý ani nemohl předpokládat, že něco takového nastane. Zeman má jiný názor, žádá přísnější právní kvalifikaci. "Je především obecně známou notorietou, že každý sexuálně motivovaný útok s sebou nese traumatizující zážitek na straně poškozené osoby a je způsobilý vyvolat trauma mající znaky těžké poruchy na zdraví," stojí v Zemanově dovolání.

Asistentka z realitní kanceláře podle znalců utrpěla posttraumatickou stresovou poruchu. Měla také potíže s příjmem potravy, což potvrdil znalecký posudek.

Právník ji podle verdiktu při prohlídce nemovitosti navzdory jejímu odporu líbal a osahával na intimních místech. Využil při tom svou fyzickou převahu, přestal až v okamžiku, kdy ženě začal zvonit telefon.

"Je tedy zjevné, že obviněný za dané situace měl a mohl předpokládat, že jeho fyzický útok vůči sexuální integritě poškozené může mít za následek poškození jejího duševního zdraví," stojí v Zemanově podnětu. Právník v minulosti připustil, že mladé ženě sáhl na prsa. Hájil se tvrzením, že byl sveden a že jde o komplot. Cítí se prý jako štvaná zvěř.

Témata:  znásilnění Pavel Zeman Nejvyšší soud

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 21:35

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin, které pravidelně monitoruje Český statistický úřad (ČSÚ).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy