Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyšetřovatelé začali s výslechem předsedy FAČR Miroslava Pelty

Fotbal, ilustrační fotografie
Fotbal, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - V policejní budově v centru Prahy začal dnes ráno výslech zadrženého předsedy Fotbalové asociace ČR Miroslava Pelty. V kauze jde o dotace na sport, které rozděluje ministerstvo školství.

Pelta byl ve středu jedním z nejméně pěti zadržených, policie od rána zasahovala vedle sídla fotbalové asociace i na ministerstvu školství, pražském magistrátu a také na stadionu jabloneckého klubu, který Pelta spoluvlastní.

Pelta byl až do nočních hodin na Strahově, kde policistům předkládal všechny potřebné dokumenty. Ve středu vyšetřovatelé vyslechli podle České televize asi šest osob. Odpoledne by měli žalobci rozhodnout o návrhu na uvalení vazby.

Peltův advokát Bronislav Šerák ve středu novinářům řekl, že šéf FAČR byl zadržen kvůli tomu, aby pomáhal při prohlídkách v prostorách svazu. Informace o obvinění Pelty nepotvrdil.

Zadrženi byli také náměstkyně ministryně školství Simona Kratochvílová, předseda České unie sportu Miroslav Jansta, pražský zastupitel Karel Březina (ČSSD) a ředitelka odboru sportu na magistrátu Soňa Fáberová.

Témata:  Miroslav Pelta dotace FAČR fotbal

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy