Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž napadl tyčí a nožem policisty, jeden z nich zemřel

Místo tragédie v obci Vilémov na Vysočině, kde most zabil čtyři dělníky.
Místo tragédie v obci Vilémov na Vysočině, kde most zabil čtyři dělníky.
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

České Budějovice - Mladý muž (18) loni v prosinci na Českobudějovicku napadl policistu, ten po dvou dnech zraněním podlehl. Útočník byl obžalován z vraždy a hrozí mu až výjimečný trest.

Tragická událost se stala krátce před loňskými Vánocemi. Policie tehdy vyjela na místo, kde mladík ohrožoval své příbuzné. Útočník dva policisty napadl dřevěnou tyčí a nožem.

Policisté dokázali mladíka zneškodnit a přivolat posily. Oba zasahující skončili v nemocnici. Jednoho z policistů museli lékaři ihned operovat, ale i po zákroku zůstal ve vážném stavu. Nakonec zemřel.

"Obžalovanému hrozí za vraždu až dvacetileté vězení a nelze vyloučit ani výjimečný trest," řekl státní zástupce Petr Dušek.

Témata:  vražda Policie ČR Jihočeský kraj

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy