reklama

V předchozích dnech Babiš autenticitu nahrávek, které se v týdnu objevily na internetu, nezpochybnil. Tvrdil však, že je neslyšel. Kvůli záznamům svých rozhovorů ale podal trestní oznámení. Má prý dojem, že je léta sledován a odposloucháván. Babiš je přesvědčen o tom, že za jeho sledováním a odposloucháváním stojí ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). "Je to cílená koordinovaná akce, která má mě zlikvidovat," prohlásil dnes Babiš.

"On (novinář) mi tam něco podsouval, já jsme to kopal od sebe. Ten rozhovor byl nepříjemný, byla to provokace, teď už to vím," řekl dnes novinářům ministr financí. Obdobně se vyjádřil i ve čtvrtečním pořadu ČT24 Interview, kde uvedl, že "si určitě nepamatuje, že by se na toto téma s Markem Přibilem scházel". "Je to podvrh. Je to kampaň," řekl v ČT24 Babiš.

Společnost Mafra oznámila, že i když nahrávku považuje za pochybnou, redaktora Mladé fronty DNES, který na ní vystupuje, se rozhodla propustit.

Přibil nastoupil do deníku MF Dnes jako redaktor na začátku roku 2015, tedy 1,5 roku poté, co se majitelem vydavatelství Mafra stala Babišova skupina Agrofert. Předtím pracoval v časopise Týden a ještě dříve jako redaktor deníku Právo. Pracoval i pro Český rozhlas.