Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pelta je oficiálním kandidátem na post předsedy FAČR

Fotbal, ilustrační fotografie
Fotbal, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Vazebně stíhaný Miroslav Pelta je oficiálním kandidátem na post předsedy Fotbalové asociace ČR. Přihláška dosavadního šéfa do blížících se voleb už dorazila, řekl Radiožurnálu mluvčí FAČR Michal Jurman.

Pelta je momentálně ve vazbě, o níž v pátek rozhodl Obvodní soud pro Prahu 1 v souvislosti s dotačními programy ministerstva školství mládeže a tělovýchovy pro sport.

"Můžeme potvrdit, že kandidatura pana Miroslava Pelty byla doručena včas," uvedl Jurman.

Pelta, který je v čele FAČR od roku 2011, je momentálně jediným kandidátem, uzávěrka přihlášek je v pátek 12. května. V pondělí se bude situací zabývat výkonný výbor FAČR na mimořádném zasedání.

Vedení asociace se v současnosti ujali dosavadní místopředsedové Zdeněk Zlámal a Roman Berbr, jak to určují stanovy. Mimořádnou schůzku chystají svolat také zástupci vlastníků profesionálních klubů. Volební valná hromada je naplánována na 2. června.

Témata:  Miroslav Pelta fotbal FAČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy