Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Karlovy Vary zahájily lázeňskou sezonu, očekávají větší návštěvnost než loni

Karlovy Vary
Karlovy Vary
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Karlovy Vary - Karlovy Vary dnes zahájily 660. lázeňskou sezonu. Největší lázeňské město věří, že bude opět úspěšnější než v předchozích letech.

Lázeňských hostů i turistů totiž přibývá, řekl ČTK primátor města Petr Kulhánek (KOA).

"K této sezoně vzhlížíme jako k sezoně lepší, než byly ty předchozí, zejména co se týká počtu návštěvníků. Počet lázeňských hostů roste, a to jak u tuzemské klientely, stále roste i německý trh a doufám, že to bude podpořeno i novou leteckou linkou do Düsseldorfu. Přivítáme i více izraelských lázeňských hostů v souvislosti s novou linkou do Tel Avivu," uvedl Kulhánek.

Podle něj se začínají vracet i hosté z Ruska a rusky mluvících zemí. Celkově by tak sezona podle primátora měla být úspěšnější.

Karlovy Vary před čtyřmi lety zasáhly dopady krize na Ukrajině, propad hodnoty rublu i dřívější restrikce lázeňské péče ze stran českých zdravotních pojišťoven. Postupně se ale daří počet klientů opět navyšovat.

Ve městě se za rok 2016 ubytovalo celkem 329.081 hostů, meziročně o 5,9 procenta více. Nejvíce bylo Čechů, Němců a Rusů. Přibývá i hostů z Číny nebo Tchaj-wanu.

Témata:  Karlovy Vary lázně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy