Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš reaguje na nahrávky. Prý je o kampaň proti němu

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha- Předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš v reakci na novou zveřejněnou nahrávku dnes sdělil, že se stal obětí cílené provokace nastrčeného agenta. Podle něj vypouští sestříhané nahrávky, kde je ale i tak velmi pasivní.

Babiš připomněl spekulace, podle nichž Marek Přibil, se kterým na nahrávkách hovoří a který pracoval pro MF Dnes, měl "kontakty na kmotry". Nevyloučil ani vliv politických oponentů. Jde o likvidační kampaň zakrývající korupci na ministerstvu školství, uvedl Babiš v sms zprávě, kteroz poslal ČTK.

"Evidentně jsem se stal obětí cílené provokace nastrčeného agenta, který mě měl kompromitovat," uvedl Babiš Nyní podle něj onen agent vypouští na veřejnost sestříhané nahrávky. "Kde jsem ale i tak velmi pasivní. Každý, kdo si to poslechne, si musí všimnout, jak moc mi to vnucuje," dodal.

Dále připomíná, že podle některých zdrojů měl Přibil kontakty na kmotry. "Není ale vyloučeno, že v tom jsou i moji političtí oponenti. Je to kampaň, která má za cíl zakrýt korupci na ministerstvu školství a mě zlikvidovat," dodal Babiš.

"Babiš by po zveřejnění třetí nahrávky měl okamžitě rezignovat, zcela odejít z české politiky a omluvit se všem občanům, že jim lhal a podváděl je. Obsah třetí nahrávky je tak závažný, že není jiná možnost. Potvrzuje se, že lhal ve dne i v noci. Je nepřípustné, aby vicepremiér země sbíral kompromitující informace na své konkurenty a koordinoval jejich zveřejňování v médiích. Nahrávka navíc potvrzuje, že novinář Přibil nepostupoval sám, ale v koordinaci s vysoce postaveným manažerem Mafry Františkem Nachtigallem. Jsem velmi zvědav nejen na reakci Andreje Babiše, ale např. i na vyjádření ministra spravedlnosti Pelikána, bývalého ředitele ÚOOZ Šlachty či ministra dopravy Ťoka. Očekávám jasnou reakci od všech těch, kteří ještě před pár hodinami tvrdili, že jde o spiknutí a oni věří Andreji Babišovi. V tomto případě si politici ANO již opravdu nevystačí s tím, že budou stát za svým šéfem. Očekávám od nich jasnou reakci - odsouzení praktik jejich šéfa a výzvu, aby opustil politiku. Pokud tak neučiní, přebírají i oni zodpovědnost za praktiky Andreje Babiše," reagoval na nahrávky Martin Kupka, místopředseda ODS.

Témata:  Andrej Babiš odposlechy

Aktuálně se děje

11. května 2024 16:40

Masivní solární bouře podle Muska narušila funkci družic Starlink

Společnost Starlink dodávající satelity, kterou vlastní společnost SpaceX, v sobotu varovala před zhoršenými službami zapříčiněnými největší geomagnetickou bouří za posledních dvacet let, která je způsobena sluneční aktivitou. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy