reklama

Nahrávka byla zveřejněna na twitterovém účtu, kde se dříve objevily už dva záznamy. Na prvním Babiš mluvil vulgárně mimo jiné o členech vlády včetně premiéra. Sobotku nazval "největší sviní", kterou potkal. Na druhé se pak s Přibilem baví o zveřejňování kompromitujících materiálů.

"Já doufám, že konají státní zástupci a policie. Za prvé to musel někdo vynést, a ten novinář (Přibil) to tam říká explicitně, že to byl někdo od ÚOOZ (Útvar pro odhalování organizovaného zločinu)," řekl dnes Chovanec. Odpovědné policisty je podle něj nutné najít a postavit před soud.

Další otázkou podle Chovance je, zda Babiš s Přibilem porušili zákon, jestliže měli povinnost spáchání trestného činu ohlásit. "Ale je zjevné, že Andrej Babiš lhal. Pokud někdo přísahá na zdraví svých dětí, že nebude ovlivňovat noviny, a pak je ovlivňuje, já moc nevím, co si spolu máme ještě říct," uvedl Chovanec.

Ministr Chovanec i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) zatím nepočítají s tím, že by se kvůli úniku ze spisu sešla Bezpečnostní rada státu.