reklama

Babiš na dnešní tiskové konferenci zopakoval, že nahrávky jsou podle něj kampaň jeho politických oponentů. Babiš se také důrazně ohradil proti podezření, že spáchal trestný čin.

"Naši koaliční partneři jdou tak daleko, že mluví o trestném činu, že jsem dostal nějaký živý spis," uvedl dnes Babiš. "Žádný živý spis jsem nikdy nedostal, já to zásadně odmítám, je to sprosťárna je to skandál," dodal.

Ministr financí reagoval na obsah v pořadí třetí nahrávky, na níž hovoří s bývalým reportérem deníku Mladá fronta DNES Přibilem. Novinář na ní předává dokumenty, které podle něj pocházejí z policejního vyšetřování kauzy Beretta týkající se vynášení informací z trestního spisu.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pondělním komentáři k nahrávce uvedl, že povinností každého občana, kterému se do ruky dostane živý policejní spis, je obrátit se na policii. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) dnes řekl, že je otázkou, zda Babiš s Přibilem porušili zákon, jestliže měli povinnost spáchání trestného činu ohlásit.