Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Najednou jsou zase všichni proti našemu prezidentovi. Bývalý ministr vnitra se pořádně vytočil

Martin Pecina, exministr vnitra
Martin Pecina, exministr vnitra
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Zatímco většina českých politiků kritizuje prezidenta Miloše Zemana za to, že v době vládní krize upřednostnil plánovanou cestu do Číny, někdejší ministr vnitra ve vládě Jana Fishera i Jiřího Rusnoka Martin Pecina má pro rozhodnutí Hradu pochopení.

„Tak sleduji naši politickou situaci a necítím se býti příliš pobaven. Premiér požádal o odvolání ministra financí. Prezident se hned první (!) pracovní den vyjádřil velmi jasně. Bylo by vhodné, kdyby byla vypovězena koaliční smlouva (myslí si někdo že by neměla)?“ shrnuje události exministr na sociálních sítích.

Poukazuje tají na to, že Senát se v tomto prvním pracovním dnu sešel a začal prezidentovi vyhrožovat žalobou, pokud nebude konat do konce týdne. „První den už všichni ví, že prezident nedodrží Ústavu ČR. To je fakt bezvadné. První den se všichni baví o tom, jak prezident odvolání zdržuje,“ zlobí se Pecina.

„Rád bych někde viděl statistiku jak dlouho trvalo průměrné odvolání předchozím prezidentům. Zdali pan Havel odvolával hned první den po obdržení žádosti. Zábavné jak jsou najednou zase všichni proti našemu prezidentovi...“ rýpnul si na závěr.

Témata:  Miloš Zeman Martin Pecina Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy