Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový web slibuje "odhalení největšího skandálu v historii vlády", týkat se má Babiše

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Za týden má být "odhalen největší skandál v historii české vlády", který se bude týkat šéfa ANO a ministra financí Andreje Babiše. Tvrdí to nový web, který se objevil na internetu.

"Nejde pouze o odhalení Andreje Babiše, ale o celý koncept odboje proti situaci, co se kolem nás pomalu, ale jistě dotváří... My už se na to prostě dál koukat nemůžeme, a proto vzniká tento projekt. Držte se pevně, čtvrtý odboj se blíží," uvádí webová stránka. Doména je podle údajů serveru nic.cz registrována na jméno Tomáš Fuk.

V minulých týdnech začal twitterový účet Julius Šuman zveřejňovat nahrávky z rozhovoru mezi Andrejem Babišem a bývalým redaktorem MF Dnes Markem Přibilem. Podle Echo24 ukazují na Babišovo ovlivňování médií, která vlastnil, či na to, že měl k dispozici zřejmě živé policejní spisy. Babiš však jakoukoli vinu popírá.

Babiš kvůli nahrávkám podal trestní oznámení, k jejich pravosti a obsahu se ale odmítá vyjádřit. Rezignovat odmítá, v posledních dnech nicméně připustil svou výměnu ve funkci ministra financí. Návrh na jeho odvolání podaný premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) leží na Hradě a čeká na souhlas prezidenta Miloše Zemana. O současné náměstkyni ministra financí pro daně a cla Aleně Schillerové se spekulovalo jako o možné nástupkyni Babiše už od chvíle, kdy premiér začal usilovat o jeho konec ve vládě.

Na první nahrávce Babiš mluvil vulgárně o členech vlády včetně Sobotky i o novinářích a na druhé se pak s novinářem Markem Přibilem baví o zveřejňování kompromitujících materiálů. Přibil po zveřejnění prvních dvou nahrávek na facebooku potvrdil, že se s Babišem sešel. "S panem Babišem, jehož jsem vnímal jako svého šéfa, jsem se sešel třikrát. Nikdy jsem nikoho nenahrával, natož abych pracoval pro Chovance, jehož jsem úhlavním nepřítelem. A to i v rámci soudních sporů. Více se k této věci nebudu a nehodlám vyjadřovat," uvedl nedávno Přibil.

Témata:  Andrej Babiš vláda novináři

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy