Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brutální vražda bezdomovce: Mladiství útočili na muže desítky minut, tvrdí obžaloba

Násilí
Násilí
Foto: Pixabay

Ústí nad Labem - Před Krajským soudem v Ústí nad Labem patrně v létě stanou dva mladiství, kteří jsou obžalování ze surové vraždy bezdomovce. Mladíkům vzhledem k jejich věku hrozí maximálně 10 let. Pokud by byli zletilí, mohli by dostat doživotí.

Mladíci podle obžaloby přišli do zahradní chatky, v níž bezdomovec přebýval, loni 26. září večer. Na muže, který ležel na zemi, nejprve házeli zapálené noviny. Když se ohradil, zaútočili.

Bezdomovce kopali do hlavy a hrudníku, následně si přinesli dřevěné desky, kterými ho bili tak silně, až se zlomily. "I přes nářek a prosby poškozeného, ať svého jednání zanechají, i nadále v kopech, úderech a kopání do hlavy a horní části těla poškozeného pokračovali," popisuje státní zástupce v obžalobě. Muže bili minimálně 20 minut, do doby, než ztratil vědomí.

Muž pak za několik málo hodin zemřel v důsledku otoku mozku. Brutální bití způsobilo i řadu dalších zranění včetně zlomenin.

Podle obžaloby nešlo o první útok. Už v červnu podle obžaloby zaútočili na spící ženu bez domova, která přespávala v garáži. Na spící ženu zaútočili dřevěnými částmi křesla a způsobili jí vážné poranění hlavy. Jeden z obžalovaných společně s jinými kamarády podle žalobce na jaře útočil na dalšího bezdomovce. Házel na něj kameny a štěrk. Nakonec po muži vrhli asi desetikilogramový kus betonu. Vážně ho nezranil jen díky tomu, že oběť se schovala za starou pneumatiku.

"S ohledem na dosud provedené důkazy lze konstatovat, že se pro mladistvé jednalo o jistý druh odreagování a zábavy," řekl ČTK už dříve dozorující státní zástupce Jan Veselý.

Témata:  vražda bezdomovci Ústí nad Labem násilí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 17:25

Rusko bude cílit na západní zbraně na Ukrajině, oznámil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy