Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muži si chtěli pořídit sexuální otrokyni: Unesli dívku a znásilnili ji, tvrdí žalobce

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - Josef Dubský (54), jeho syn Josef (24) a bratr Josefa staršího Karel (53) jsou obviněni z únosu, pohlavního zneužívání a znásilnění mladé ženy. Za to jim hrozí až 12 let ve vězení. U Krajského soudu v Brně odmítli vypovídat.

Muži podle obžaloby unesli dívku (18) loni v srpnu z autobusové zastávky v jedné z obcí na Třebíčsku. Vtáhli ji do auta s karavanem. V plánu měli, že si z ní v Josefově domě udělají dlouhodobou sexuální otrokyni. Ještě ten samý den odpoledne ji odvezli do jednoho z kempů na Hodonínsku, kde ji v karavanu znásilnili, uvádí obžaloba.

Dívka druhého dne ráno ale využila jejich nepozornosti a utekla okénkem. Žena z recepce posléze zavolala policii.

Státní zástupce Jiří Morava uvedl, že jde o velice závažnou a neobvyklou trestnou činnost. "S takovým případem jsem se ještě nesetkal, svým pojetím je to až absurdní, nadsazené," dodal.

Předseda senátu Daniel Plšek dopoledne četl dívčinu výpověď z přípravného řízení. "Karel přes mne hodil deku. Snažila jsem se otevřít dveře auta, ale řidič na mě křičel, jestli jsem viděla Sametové vrahy, že mě zavře do sudu a hodí do Orlíku. Karel mne potom škrtil, už jsem nemohla dýchat, začala jsem bušit rukou, naštěstí přestal. Vytáhli mě pak z auta ven, drželi mě za ruce a odtáhli do karavanu," popisovala únos dívka.

U Karla psycholog zjistil zvýšenou míru agresivity. Josefa staršího odborník zhodnotil jako primitivní a násilnickou osobnost s nezralou emocionalitou. Právě on měl být podle posudku iniciátorem. U jeho syna odborníci odhalili výraznou závislost na otcově autoritě.

U soudu dopoledne vypovídala matka unesení dívky. "Na zastávce jsme našli jen její pantofle a rozbitá sluchátka," popsala žena. S dcerou se pak viděla až druhý den, kdy policisté prováděli výslechy. Matka uvedla, že její dcera se od té doby hodně změnila. "Bojí se být delší dobu sama, je vystrašená, vždy musí být někdo s ní," uvedla dívčina matka. Doplnila, že v době únosu byla její dcera tři týdny těhotná.

Témata:  znásilnění únos / rukojmí Brno

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy