Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka mluvil o penězích z Česka pro IS. Naše muslimská komunita je umírněná, uklidňuje

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády České republiky
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády České republiky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Podle zprávy o situaci ve vnitřní bezpečnosti za loňský rok, kterou by příští týden měla projednat vláda, odešla z České republiky nejméně jedna platba radikální teroristické skupině Islámský stát. Toto téma se proto dnes objevilo i při interpelacích ve Sněmovně. Praha – Podle zprávy o situaci ve vnitřní bezpečnosti za loňský rok, kterou by příští týden měla projednat vláda, odešla z České republiky nejméně jedna platba radikální teroristické skupině Islámský stát. Toto téma se proto dnes objevilo i při interpelacích ve Sněmovně. Praha – Podle zprávy o situaci ve vnitřní bezpečnosti za loňský rok, kterou by příští týden měla projednat vláda, odešla z České republiky nejméně jedna platba radikální teroristické skupině Islámský stát. Toto téma se proto dnes objevilo i při interpelacích ve Sněmovně. Praha – Podle zprávy o situaci ve vnitřní bezpečnosti za loňský rok, kterou by příští týden měla projednat vláda, odešla z České republiky nejméně jedna platba radikální teroristické skupině Islámský stát. Toto téma se proto dnes objevilo i při interpelacích ve Sněmovně. Praha – Podle zprávy o situaci ve vnitřní bezpečnosti za loňský rok, kterou by příští týden měla projednat vláda, odešla z České republiky nejméně jedna platba radikální teroristické skupině Islámský stát. Toto téma se proto dnes objevilo i při interpelacích ve Sněmovně. Praha – Podle zprávy o situaci ve vnitřní bezpečnosti za loňský rok, kterou by příští týden měla projednat vláda, odešla z České republiky nejméně jedna platba radikální teroristické skupině Islámský stát. Toto téma se proto dnes objevilo i při interpelacích ve Sněmovně. Praha – Podle zprávy o situaci ve vnitřní bezpečnosti za loňský rok, kterou by příští týden měla projednat vláda, odešla z České republiky nejméně jedna platba radikální teroristické skupině Islámský stát. Toto téma se proto dnes objevilo i při interpelacích ve Sněmovně. Praha – Podle zprávy o situaci ve vnitřní bezpečnosti za loňský rok, kterou by příští týden měla projednat vláda, odešla z České republiky nejméně jedna platba radikální teroristické skupině Islámský stát. Toto téma se proto dnes objevilo i při interpelacích ve Sněmovně. Praha – Podle zprávy o situaci ve vnitřní bezpečnosti za loňský rok, kterou by příští týden měla projednat vláda, odešla z České republiky nejméně jedna platba radikální teroristické skupině Islámský stát. Toto téma se proto dnes objevilo i při interpelacích ve Sněmovně. Praha – Podle zprávy o situaci ve vnitřní bezpečnosti za loňský rok, kterou by příští týden měla projednat vláda, odešla z České republiky nejméně jedna platba radikální teroristické skupině Islámský stát. Toto téma se proto dnes objevilo i při interpelacích ve Sněmovně. Praha – Podle zprávy o situaci ve vnitřní bezpečnosti za loňský rok, kterou by příští týden měla projednat vláda, odešla z České republiky nejméně jedna platba radikální teroristické skupině Islámský stát. Toto téma se proto dnes objevilo i při interpelacích ve Sněmovně.

Hlavní zbraní v boji s terorismem jsou včasné informace, nikoli betonové zátarasy, komentoval zprávu při dnešních sněmovních interpelacích premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Na dotaz šéfa hnutí SPD Tomia Okamury uvedl, že Bezpečnostní informační služba je od toho, aby monitorovala takové aktivity na území České republiky, které by mohly ohrozit bezpečnost. Vláda se podle něho snaží posílit bezpečnostní aparát, i zvýšením rozpočtů tajných služeb.

Podle Sobotky to ale není kvůli muslimům, jejichž počet roste v Česku podle něho symbolicky, ale kvůli zhoršující se bezpečnostní situaci ve světě. „Jsem velice rád, že muslimská komunita v České republice je velice umírněná," zdůraznil šéf vlády.

Podle zprávy tajné služby v loňském roce získaly poznatky, které se týkaly podezření z financování terorismu. Mluvčí BIS Ladislav Šticha ve středu potvrdil, že agenti zaznamenali minimálně jeden případ odchozí platby z Česka směrem k IS.

Za riziko zpráva o bezpečnosti označuje pronikání a šíření radikálních salafistických či wahhábistických učení a vlivů na české území. Podle dokumentu mají potenciál zvyšovat úroveň radikalizace ve společnosti, přispívat k šíření extremistických vlivů a vytvářet podhoubí pro terorismus.

Témata:  Bohuslav Sobotka Tomio Okamura Islámský stát muslimové

Aktuálně se děje

8:20

Větší obchody dnes zůstávají zavřené. Na Den vítězství se vztahuje zákaz

Na středu připadly oba květnové státní svátky. Dnes je Den vítězství, kdy si v Česku připomínáme konec druhé světové války na evropském kontinentu. Jde také o jeden ze svátků, při nichž je zákonem upravena otevírací doba obchodů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy