Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ÚOOÚ udělil firmě rekordní pokutu 4,25 milionu za spam

Peníze CZK, ilustrační fotografie
Peníze CZK, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Mostecká společnost Eurydikapol (dříve společnost JH HOLDING) dostala pokutu 4,25 milionu korun za šíření nevyžádaných obchodních sdělení. Sankci vyměřil Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ).

"K této pro zatím nejvyšší částce dospěl úřad na základě zhodnocení podaných stížností, jichž obdržel okolo 700. Tato nevyžádaná obchodní sdělení byla zasílána opakovaně po dobu téměř jednoho roku," uvedla šéfka ÚOOÚ Ivana Janů.

Firma neprokázala, že disponovala souhlasy ve smyslu zákona o některých službách informační společnosti, a tudíž zasílala nevyžádaná obchodní sdělení bez těchto souhlasů. Dopustila se tím podle úřadu správního deliktu, neboť adresáti nebyli ani jejími zákazníky.

"Při stanovení výše sankce úřad zohlednil jak celkový počet přijatých stížností, tak počet unikátních adres, na které byla obchodní sdělení zaslána, tedy počty lidí, kteří byli zasaženi takovým protiprávním jednáním," upřesnila Janů.

Úřad při úterním udělení pokuty také zohlednil to, že i přes zahájenou kontrolu společnost nadále nevyžádaná obchodní sdělení zasílala a nedbala tak na upozornění úřadu. P

Témata:  spam ÚOOÚ pokuty CZK (česká koruna)

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy