reklama

Babiš to dnes řekl České televizi. Rusňák je mezi lidmi, které vyšetřuje policie kvůli únikům informací z trestních řízení a policejních databází.

"Pro nás je nepřijatelné, abychom měli takové sponzory. Já jsem okamžitě nařídil krajské organizaci, protože to je jejich sponzor, krajské organizaci Jihomoravského kraje, aby okamžitě ten dar vrátili a aby dali návrh na vyloučení pana Rusňáka z hnutí," řekl Babiš.

Rusňák je podle informací ČTK zeť náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové, kterou před několika dny hnutí ANO navrhlo do funkce ministryně financí, ale premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) tuto nominaci odmítl. Babiš dnes odmítl spojování Rusňákova případu s nominací Schillerové.

"To nemá nic společného. Ne každý můžeme za svoji rodinu nebo za svoje děti, takže já tam nevidím žádnou souvislost," řekl. "Paní Schillerová měla jasné předpoklady dělat tu funkci a nemá to nic společného s případem pana Rusňáka, který pro nás je nepříjemné překvapení, a my se od toho distancujeme, co dělal," doplnil předseda ANO.