Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dům na rohu Václavského náměstí začal bourat bagr

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Stěny domu na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice, který je určen k demolici, začal dnes dopoledne podle zjištění ČTK bourat bagr. Kvůli omezení prašnosti kropí sutiny proudy vody. V předchozích dnech dělníci odstraňovali střechu.

Práce na demolici začaly 15. dubna a podle posledních informací vlastníka, společnosti Flow East, budou trvat zhruba tři měsíce.

Jako první mizí boční stěna domu v Opletalově ulici, ze strany ulice je postaveno lešení a dům je zakryt plachtou. V posledním prohlášení firma uvedla, že prvních šest týdnů se bude bourat samotná budova, po zbylých šest týdnů se z místa budou odstraňovat sutiny.

Developer chce poté na místě domu, proti jehož zbourání protestovala část veřejnosti i odborníků, vystavět prosklenou budovu. Novostavba má také zaplnit téměř celý vnitroblok za hotelem Jalta, jenž také vlastní Flow East. Objekt bude mít devět nadzemních a tři podzemní podlaží. Náklady na projekt dosahují podle společnosti miliardy korun.

Témata:  Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy