Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drama na Hodonínsku: Muž zapálil matčin dům a střílel na řidičku, je ve vazbě:

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Veselí nad Moravou - Muž (25) je podezřelý, že na Hodonínsku zapálil dům své matky a také plynovou pistolí střílel na řidičku jiného vozu. Ta se instinktivně přikrčila a bylo velkým štěstím, že udržela auto na silnici a v plné rychlosti nehavarovala.

Podle policistů muž s osobním vozem u Moravského Písku nedávno vyjížděl z nezpevněné krajnice na silnici. V tu chvíli ho míjela řidička jiného vozu a muž za ní ihned vyjel. "Když její auto předjížděl, otevřel okno spolujezdce, namířil na ni revolver a jedenkrát vystřelil," uvedl na policejním webu uvedl mluvčí Petr Zámečník.

"Až později se ukázalo, že šlo o plynovou zbraň, což však žena nemohla tušit," uvedl mluvčí.

O dva dny později rozlil na dřevěnou pergolu přiléhající k domu jeho matky ve Veselí nad Moravou benzin a zapálil ho. "Tím zapříčinil požár, který se z pergoly rozšířil i na rodinný dům," uvedl mluvčí.

Muže policisté obvinili z nebezpečného vyhrožování a obecného ohrožení, hrozí mu osm let vězení. "Aby nemohl ve svém jednání pokračovat, případně se vyhýbat trestnímu řízení nebo ovlivňovat svědky, poslal jej soudce do vazební věznice," dodal.

Témata:  krimi žhářství střelba v ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy