Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi mohou kondolovat rodinám obětí z Manchesteru na britském velvyslanectví v Praze

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Praha - Na britském velvyslanectví v Praze byla umístěna kondolenční kniha, prostřednictvím které mohou Češi kondolovat na britském velvyslanectví v Praze.

Oznámil to dnes ČTK mluvčí ambasády Jiří Šebek. Britská velvyslankyně Jan Thompsonová zároveň poděkovala Česku za podporu. Při teroristickém útoku během koncertu v manchesterské multifunkční aréně zemřelo 22 lidí.

„Velvyslankyně Jan Thompsonová děkuje české veřejnosti a představitelům České republiky za projevy solidarity a podpory," sdělil Šebek.

Kondolenční knihu za oběti útoku otevře velvyslanectví ve svém sídle v Thunovské ulici v centru Prahy ve středu 24. května od 14:00 do 17:00 a ve čtvrtek 25. května od 10:00 do 12:00.

Šéf české vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) v kondolenci zaslané britské premiérce Therese Mayové napsal, že Česko stojí Británii po boku a bude společně s ní bojovat proti těm, kdo připravují podobné činy. Prezident Miloš Zeman zaslal kondolenci britské královně Alžbětě II. a útok v Manchesteru označil za útok na celou Evropu.

Témata:  Velká Británie výbuch v aréně v Manchesteru Jan Thompson

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy