Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka se sejde v pátek s ministryní Valachovou

Kateřina Valachová, ministryně školství s Bohuslavem Sobotkou /ČSSD/
Kateřina Valachová, ministryně školství s Bohuslavem Sobotkou /ČSSD/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka se v pátek setká s ministryní školství Kateřinou Valachovou (oba ČSSD). Dnes to uvedl mluvčí úřadu vlády Martin Ayrer.

Po setkání bude následovat tisková konference. Dá se předpokládat, že se na ní oba politici vyjádří k plánované demisi Valachové.

"Předseda vlády Bohuslav Sobotka okomentuje aktuální situaci na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy," uvedl Ayrer k páteční schůzce.

Ministryně školství Valachová se rozhodla rezignovat k 31. květnu, aby převzala politickou odpovědnost za kauzu, v níž figuruje její bývalá náměstkyně Simona Kratochvílová. Ta je podezřelá, že se se šéfem fotbalového svazu Miroslavem Peltou domlouvala na rozdělování investičních dotací.

Ministryně rezignaci oznámila v době, kdy vládu odmítal opustit bývalý vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) kvůli pochybnostem o jeho financování. Sobotka oznámil, že se s případnými nástupci Valachové bude průběžně scházet a adepta chce mít do konce května.

Témata:  Bohuslav Sobotka Kateřina Valachová Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy