Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hrad vrací úder: Co vzkazuje Zeman s Ovčáčkem Ebenovi?

Marek Eben - Udílení Českého lva - Dvořákova síň.
Marek Eben - Udílení Českého lva - Dvořákova síň.
Foto: filmovaakademie.cz **www.filmovaakademie.cz**

Praha - Moderátor a bavič Marek Eben se coby nově korunovaný král olomouckého Majálesu pořádně obul do prezidenta Miloše Zemana i jeho hradních pobočníků. Kancelář prezidenta si z jeho vystoupení ale vůbec nic nedělá.

"Král Majálesu musí být daleko zhovadilejší než skuteční králové a vládci. Abych mohl dostát tomuto složitému úkolu, budu potřebovat daleko větší aparát, než mají skuteční vládci. Proto oznamuji, že si pořídím ne jednoho, ale rovnou dva tiskové mluvčí," hlásal ve čtvrtek z ochozu olomoucké radnice Eben, kterého si studenti zvolili králem Majálesu.

Ačkoli v celém proslovu nepadlo ani jedno jméno, všichni přítomní ihned věděli, o kom je řeč. "Milí studenti, slibuji, že vás stejně zhovadile budu reprezentovat i na světové úrovni," ukončil řeč Eben.

Prezident Miloš Zeman i jeho tiskový mluvčí Jiří Ovčáček se ale tváří, že se jich vystoupení vůbec netýká. Zeman si dokonce nahrávku ani nepustil, o Ebenově proslovu prý jen četl. "Tady není žádný důvod ke komentáři. Pan Eben byl zvolen králem Majálesu a tomu odpovídalo i jeho vyjádření," řekl Ovčáček.

"Bereme to s nadsázkou a nemá smysl do toho vstupovat nějakým silným prohlášením. Každý si může udělat svůj názor," dodal Ovčáček s tím, že bude sledovat názory lidí na sociálních sítích.

O pár minut později ale na svůj Facebook zavěsil tento příspěvek. "Když chce mít nově zvolený král Marek Eben dva mluvčí, poženu to o "štok vejš". Pořídím si speciální ebenovou tyč na zlé lidi a ebenovou krabičku na "moudra" Pražské kavárny."

Témata:  Marek Eben Jiří Ovčáček Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy