Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemanovi kvůli vládní krizi mírně klesly preference, Drahoš posílil. A co Horáček?

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Půrzkum společnosti Median pro ČRo ukázal, že postoj prezidenta Miloše Zemana ve vládní krizi mu sebral část voličů. Naopak přibylo potenciálních voličů bývalého předsedy Akademie věd ČR Jiřího Drahoše. Median také zjišťoval, zda jsou lidé spokojeni s odvoláním Andreje Babiše (ANO) z vlády a s tím, že Bohuslav Sobotka zůstal premiérem (ČSSD).

Pokud by se nyní konaly volby hlavy státu dostal by Zeman 35 procent hlasů, o dva procentní body méně než v dubnu. Drahošovy volební preference stouply ze 17 na 24 procent.

Podnikatele Michala Horáčka by volilo stejně jako v dubnu 20 procent lidí. Podle Medianu ubyli Zemanovi voliči hlavně mezi staršími lidmi.

Se setrváním Sobotky v čele vlády není spokojený zhruba každý druhý Čech. Babišův konec na postu ministra financí a vicepremiéra rozděluje společnost na dva stejně velké tábory.

S tím, že Babiš už není první místopředseda vlády a ministr financí, souhlasí hlavně vysokoškolsky vzdělaní lidé. Naopak negativně to vnímají hlavně starší voliči.

Témata:  Miloš Zeman Jiří Drahoš Bohuslav Sobotka Michal Horáček

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy