Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kruliš má po nehodě v BMW zlomené dva obratle, policejní vůz neřídil, tvrdí Zeman

Do Prahy zavítal srbský prezident Tomislav Nikolić, sešel se s Milošem Zemanem
Do Prahy zavítal srbský prezident Tomislav Nikolić, sešel se s Milošem Zemanem
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Kuřim - Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš má po nehodě v policejním sportovním vozidle zlomené dva obratle, ale nemá zasaženou míchu. Prezident Miloš Zeman to řekl dnes při debatě s obyvateli Kuřimi na Brněnsku. Podle Zemana je nepravdivá informace, že Kruliš policejní vozidlo řídil, jak uvedla některá média. I ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) s odkazem na vyjádření policejního prezidenta Tomáše Tuhého informoval, že civilní osobu, tedy Kruliše, záchranáři vyprošťovali ze sedadla spolujezdce.

To, že řídil policista, tvrdí také zástupci policie a jihomoravské záchranky. Nehodu řeší Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). "Dle policejního prezidenta Tuhého byla civilní osoba vyprošťována ze sedadla spolujezdce. Pro mě je zásadní, aby cestující, policista i spolujezdec, byli zdraví. V tuto chvíli je potřeba nespekulovat a vyčkat na rozhodnutí GIBS," uvedl na twitteru ministr vnitra.

Zeman navštívil Kruliše v nemocnici v úterý po oficiálním denním programu své návštěvy Jihomoravského kraje. Od místních dnes padl v debatě dotaz, co říká na to, že prý Kruliš podle některých médií řídil, a v jakém stavu hradní protokolář je. Zeman označil informaci o Krulišově řízení za falešnou zprávu, takzvaný "fake", protože řídil policista. "Pan Kruliš má zlomené dva obratle, ale nemá zasaženou míchu," dodal prezident.

Policejní supersport BMW i8, který měla policie půjčený na testování, havaroval v pondělí večer. Vůz za čtyři miliony korun sjel do potoka v brněnských Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Kruliš, který doprovázel prezidenta na cestě po jižní Moravě, seděl na místě spolujezdce. Oba skončili v nemocnici.

Mluvčí jihomoravské policie Štěpánka Komárová už dřív prohlásila, že po pondělním oficiálním programu prezidentské návštěvy nabídla policie ukázku své techniky. Jak ovšem upozornila mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová, policejním vozem mohou podle nařízení ministerstva vnitra jezdit jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo osoby, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů.

Témata:  Miloš Zeman Vladimír Kruliš Jihomoravský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy